Slide 1 Slide 2 Slide 2

TEČAJ IZ ARBORIKULTURE 2013.: PROSUDBA i DIJAGNOSTIKA STABALA

images Ispiši članak Program tečaja

Ovaj stručni tečaj organizira HUA-Hrvatska udruga za arborikulturu, uz potporu HS-Hrvatskih Šuma d.o.o. i HKISDT-Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, a nositelj je edukacijska kuća Nürnberger Schule GmbH, certificirana od nadležnih institucija EU, a surađuje sa EAC-om (European arboriculture Council). Instruktori su redom kvalificirani stručnjaci iz Njemačke i Hrvatske. Polaznici stiču priznati certifikat.

Izvođač tečaja je tvrtka Stablosan d.o.o. pod nadzorom Nürnberger Schule/Tree care Academy.Njome rukovodi EU-ovlašteni sudski vještak za njegu i statiku stabala Gosp. Bodo Siegert).

Tečaj se održava u Karlovcu pri Šumarskoj i drvodjelskoj školi (dijelom u Dugoj Resi / Đačkom domu) od 14. - 17. listopada 2013.

Prosudba / dijagnostika zdravstvenog stanja i statike stabala - obavlja se vizualno kao i primjenom najsuvremenijih metoda i specijalno konstruiranih mjernih instrumenata.


Na tečaju će biti prezentran i izbor mjera / zahvata njege, sanacije i zaštite stabala.

Tečaj je namijenjen osobama, koje obavljaju nadzor ili rukovode radovima, sadnje, NJEGE, ZAŠTITE i KONTROLE STABALA u urbanom prostoru, za rukovodeće djelatnike koji sudjeluju u projektima izgradnje i održavanja javnoga zelenila, takodjer i za kadrove u šumarstvu, nadležne za kontrolu i održavanje stabala uz prometnice i rekreacijske objekte - u parkovima prirode i šumama uz urbane aglomeracije - koji stoje na raspolaganju i korištenju stanovništva.

Sadržaj tečaja sukladan je sa potrebama prakse i programom za izobrazbu stručnjaka za njegu stabala (European Treeworker), koja se pak obavlja pod kontrolom EAC (E-Savjet za arborikulturu) uz potporu EU Komisije (u okviru edukativnog programa Leonardo da Vinci).

Cijena po osobi (i ove god.) iznosi 4.880,00 kn (PDV ne obračunavamo) ili protuvrijednost u EUR (članice / članovi HUA - fizičke i pravne osobe, uživaju popust od 15% na netto cijenu kotizacije)

Kotizacija uključuje troškove; domaćih i inozemnih predavača, korištenje najsuvremenijih spec. dijagn. instrumenata, certifikat o sudjelovanju, 3 ručka i CD (s materijalima obrađenim na tečaju).

Trošak prijevoza, smještaj i ostala prehrana sudionika tečaja, nisu uračunati u cijenu kotizacije.

Polaznicima tečaja, koji obave prijave i uplatu akontacije kotizacije, možemo - na njihov zahtjev - posredovati vrlo pogodan smještaj i prehranu u objektu održavanja tečaja, u Dugoj Resi.

Molimo, da prijavu i uplatu 50% kotizacije obavite najkasnije do 30.09.2013. Preostalih 50% cijene, molimo uplatiti do početka tečaja (kandidati na dan početka tečaja predočuju dokaz o izvršenoj uplati).

Molimo, da prijavu uputite na STABLOSAN d.o.o ./ Stablosanvl@gmail.com, a kotizaciju uplatite na STABLOSAN d.o.o IBAN HR0224000081190007467 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

Komentari (2)

  • John Doe

    Wald-Projekt d.o.o. Bosanska Krupa Bosna i Herceg - 25.09.2013 15:53

    poštovanje Firma "Wald-Projekt" d.o.o. iz Bosanske Krupe, Bosna i Hercegovina se bavi inventurom šuma i drugim projektiranjem u šumarstvu i intersuje nas da li može jedan naš inženjer šumarstva doći na tečaj iz arborikulture. Pozdrav

  • John Doe

    matjaz.karner@snaga.si - 12.07.2013 09:33

    Poštovani! Naše poduzeče - Snaga dio je Ljubljanskog holdinga, a ja sam odgovoran za održavanje svih zelenih površina u Ljubljani, zajedno z drvečem. Za nas ove radove izvodi Tisa d.o.o. diplomirao sam na Ljubljanskoj Biotehnoškoj fakulteti iz katastera drveča, a sada bi bilo dobro, da dobjem i certifikat arboristike. interesuje me, da li se može kod vas doči do ISA certifikata. pozdrav,

Pošalji komentar