Slide 1 Slide 2 Slide 2

Projekt : Očuvanje urbanih stabala – edukacija

U skladu sa svojim proklamiranim ciljevima, HUA je pokrenula projekt: „Očuvanje urbanih stabala – edukacija“ čiji je nositelj kolega Vinko Paulić , dipl.ing.šum. asistent-znanstveni novak na Šumarskom fakultetu u Zagrebu

Projektom je predviđena edukacija o važnosti urbanih stabala i promjenama koje se na njima događaju tijekom vremena putem prezentacija , radionica i demonstracija za učenike školskog uzrasta . Također se planira izrada promotivih materijala, majica, letaka i plakata koji bi se dijelili korisnicima programa i slali različitim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Edukacija najmlađih koji stječu prva znanja o prirodi, vrlo je bitna za kasnije shvaćanje problematike razvoja i očuvanja stabala u gradovima te podizanje ekološke svijesti . Razumijevanjem značenja urbanih stabala , koristi koje nam pružaju i potrebe njihovog očuvanja želi se potaknuti djecu da u najranijoj dobi počnu razmišljati o prirodi koja ih okružuje. U budućnosti bi to trebalo rezultirati boljom suradnjom svih dionika u procesu održavanja javnih površina s naglaskom na urbana stabla , veću dostupnost informacija, što omogućava učinkovitije ispunjavanje ciljeva svih interesnih skupina uključenih u gospodarenje stablima na urbanim površinama.

Značaj svega navedenog je prepoznao i Grad Zagreb koji dijelom sufinancira ovaj projekt na čemu ovim putem zahvaljujemo

Očuvanje urbanih stabala

Komentari (1)

  • John Doe

    Jelisaveta - 04.09.2014 10:02

    Divna ideja uputiti decu otvorenog uma da vise paznje okrenu na stabla svuda oko njih. Da li postoji mogucnost dolaska u Beogradske skole i vrtice?

Pošalji komentar