Slide 1 Slide 2 Slide 2

MEĐUNARODNI SKUP: ARBORIKULTURA U HRVATSKOJ – AKTUALNO STANJE, VIZIJA I BUDUĆNOST

images Poziv i programOnline prijava!

Zadovoljstvo mi je pozvati sve članove HUA te sve zainteresirane, zaljubljenike u parkove i zelenilo gradova, na Međunarodni skup o arborikulturi koji će se održati u Vinkovcima 2. i 3. lipnja 2017. godine u organizaciji Hrvatske udruge za arborikulturu (HUA) i Hrvatskog šumarskog instituta.

Skup smo nazvali „ARBORIKULTURA U HRVATSKOJ – AKTUALNO STANJE, VIZIJA I BUDUĆNOST“ s kojim želimo pokrenuti raspravu o organizaciji struke u budućnosti. Očekujemo raspravu o aktualnoj situaciji, detekciji problema, kratkoročnim i dugoročnim ciljevima te načinu kako ih postići.

Na početku skupa pozvali smo predavača iz Češke, dr.sc. Jaroslava Kolarika koji će podijeliti češka iskustva u uspostavi nacionalnog certifikacijskog sustava. U svom drugom predavanju prikazat će nam aplikaciju s kojom se mogu objediniti i usuglasiti metodologije njege stabala. Skupu će nazočiti dr.sc. Dinka Matošević, stručnjakinja iz Hrvatskog šumarskog instituta, koja će prezentirati invazivne organizme koji se uglavnom pojavljuju prvo na urbanom drvenastom bilju. Poznat nam je svima primjer šimširovog moljca, a dvadesetak sličnih organizama koji se zasada još nisu pojavili, već se intenzivno prate u Hrvatskoj. Prikazano istraživanje dr. Matošević je djelom financirano od Hrvatske zaklade za znanost pod projektom DIFPEST (7616), kojeg vodi organizator ovog skupa.

Nakon ručka biti će promoviran Rječnik arborikulturnih pojmova koji je izrađen u suradnji sa ISA-om (International Society of Arboriculture), a skupu će se pridružit i izaslanik iz uprave ISA-e, Nicolaas Verloop.

Svaki sudionik dobit će besplatni tiskani primjerak Rječnika.

Nadamo se vašem dolasku i dobrim zaključcima kojima ćemo napraviti još jedan iskorak ka budućnosti, a to znači boljem stanju zelenila u gradovima.

Komora inženjera šumarstva bodovati će sudjelovanje na skupu u Vinkovcima sa 2 boda

PRIJAVA

Putem web obrasca na www.hua.hr/skupvinkovci2017.aspx
Obzirom da je kapacitet ograničen, prijave se primaju do 2.5.2017., a uplate najkasnije do 15.5.2017.

HOTELSKI SMJEŠTAJ

U Vinkovcima ima nekoliko hotela i hostela koji se uglavnom nalaze u blizini održavanja skupa.

Hotel Lenije je za sudionike skupa ponudio promotivnu cijenu: 450,00 kn za jednokrevetnu sobu (redovna 610,00 kn), te za dvokrevetnu 700,00 kn (redovna 880,00 kn).

U slučaju da ćete koristiti promotivnu cijenu važno je kod prijave naglasiti da se rezervacija odnosi na HUA.

Poveznica za hotel: www.hotelvillalenije.com

PARKIRANJE

Hotel Lenije raspolaže parkiralištem za automobile koje je za sudionike skupa besplatno. Oko hotela parkiranje se naplaćuje, ali se u blizini nalazi i zona koja se ne naplaćuje.

SPONZORI

Hrvatske šume d.o.o., Zagreb
Husquarna d.o.o., Zagreb
Brilijant d.o.o., Vinkovci
Stablosan, Velika Gorica


Službeni poziv i preliminarni program preuzmite ovdje.

Komentari (1)

Pošalji komentar